Naar hoofdinhoud Naar footer

Makkelijker interventies vinden die passen bij jouw behoefte

Sinds deze maand is het zoeken en vinden van passende erkende interventies makkelijker geworden. In de databank interventies voor de langdurige zorg kun je nu ook zoeken op thema of onderwerp en op doelgroep.

Zoek gericht op thema en doelgroep

Sinds vorig jaar kon je al zoeken op gehandicaptenzorg of ouderenzorg en filteren op het niveau van erkenning: goed onderbouwd of bepaalde aanwijzingen voor effectiviteit. Vanuit de praktijk weten we dat bezoekers vaak werken met een doelgroep en dat ze zoeken naar iets wat hen helpt om een bepaald probleem op te lossen of doel te bereiken. Om dat zoeken (en vinden) makkelijker te maken zijn nu filteropties op doelgroep en thema toegevoegd.

Een voorbeeld: je werkt met jongeren met een licht verstandelijke beperking. Ze gebruiken middelen zoals alcohol, cannabis, XTC, cocaïne of speed die leiden tot gedragsproblemen. Als je zoekt op ‘licht verstandelijke beperking’ en ‘middelengebruik’ vind je vier erkende interventies: ‘Open en alert’, ‘wat vind ik van mijn roken’, ‘Sterker dan de kick’ en ‘Take it Personal!+’.

Over deze interventies vind je meer informatie, een uitgebreide beschrijving en contactgegevens van de ontwikkelaar die je eventueel verder helpt bij de uitvoering.

Website was al vernieuwd en is nu nog gebruiksvriendelijker

Deze Databank Erkende Interventies van Vilans heeft naast de vernieuwde zoekfunctie al eerder een nieuwe ‘look’ gekregen en is nu nog gebruiksvriendelijker. Je vindt er alle erkende interventies voor de langdurige ouderenzorg en gehandicaptenzorg. De site geeft een actueel overzicht met beproefde en onderbouwde aanpakken. Zo hoeft jouw zorginstelling het wiel niet opnieuw uit te vinden en is de kans groter dat jullie aanpak een succes wordt.

Ga naar onze nieuwe filterfunctie en ontdek met welke aanpak jij jouw doelgroep helpt.